Известие

Collapse
No announcement yet.

Различен размер зимни гуми-възможно ли е?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Различен размер зимни гуми-възможно ли е?

Колеги,купих си 2 нови зимни гуми корморан на 185 мм и днес ми изпаднаха 2 стари 195мм.Въпросът ми е възможно ли е 2 нови (185)да ги сложа отпред а старите (195) отзад.Благодаря предварително!

Първоначално публикувано от leanlow Покажи съобщение
    Колеги,купих си 2 нови зимни гуми корморан на 185 мм и днес ми изпаднаха 2 стари 195мм.Въпросът ми е възможно ли е 2 нови (185)да ги сложа отпред а старите (195) отзад.Благодаря предварително!
    Може, даже в зависимост от височината им, която не си написал, може да се окаже, че са абсолютно еднакви и на височина. Дори и да не са, просто задницата ще е малко или много по-висока или по-ниска и вече сам си преценяваш добре ли е и дали не е прекалено голяма разликата.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Абсолютно! Сложи по читавите отпред, макар че би трябвало да сложиш по ниските там( просто не можем да гадаем височината на гумата) Аз съм с два размера зимни гуми .
      Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
      sprint tropheo
      155/1.8
      156/2.0 Selespeed

Comment

Новите 185 отпред! Освен че са с по-добър грайфер (все пак са нови), на тях можеш да сложиш зимата и вериги. На 195, ако са х65 високи, верига не е препоръчително да слагаш. Някои колеги се оплакват, че 195х65х15 им опирали някъде в подкалниците, но според мен зависи от офсета на джантата и от състоянието на окачването.

Comment

195/65/15 опира в подкалника при напълно навит волан при нормално окачване
          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
          sprint tropheo
          155/1.8
          156/2.0 Selespeed

Comment

Някъде четох, че отзад опирали. Явно и отпред. Други пък се хвалеха, че не им опира този размер гума. Аз лично си взех 185. Толкова дават и по каталозите.

Comment

Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
              195/65/15 опира в подкалника при напълно навит волан при нормално окачване
              пълни глупости
              с високи зимни 195/65/15 нито отпред - нито отзад,
              нито при 5 момчета в колата с бързо каране в планина.
              За Окачването ми може да се каже, че почти всичко е сменено с ново
              156 TS
              ex. Spider TS

Comment

Глупости са за теб и твойта кола. За други са си реалност.

Comment

за гумите

Колеги, не искам да правя спор и да спамя темата, но от месец карам със 195/65/15 отпред, доскоро и със 205/65/15 отзад (а това са високи гуми), не жули никъде нито отпред, нито отзад, нито със пълен волан, нито със 4-5 човека натоварени за 1000 км., проверено Който не вярва, да дойде да гледа. Колата е 98' я имам от февруари и никога не съм пипал нещо по окачването. Смисъл вероятно е на който му жули, да има нужда да се погледне...
                  Относно размера, колегата не е споменал височината на гумите, но спеециално при мен отзад е на 60, отпред на 65, малко вирната предница и я усещам над 120 как леко иска да заиграва. Смятам че зимата това е важно.
                  Успех!
                  Alfa 156 2.0 - ех,
                  Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                  Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                  Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

А разликата в диаметрите не дава ли някакво отражение върху ABS-а.
                    Ей така на един пасат 3 му бяха различни гумите и му светеше лампата на ABS
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Първоначално публикувано от R-156 Покажи съобщение
                      пълни глупости
                      с високи зимни 195/65/15 нито отпред - нито отзад,
                      нито при 5 момчета в колата с бързо каране в планина.
                      За Окачването ми може да се каже, че почти всичко е сменено с ново
                      Аз съм със спортно окаяване и миналата година бях със същия размер гуми и не ми опираше никаде
                      Сега пак съм с по-голям размер гуми от препорачителното и ми опира леко при маневри на зад ама тампоните на окачването са си отишли вече
                      sigpicALFA ROMEO 156 1.8TS ex
                      ALFA ROMEO 2.0JTS ex
                      ALFA ROMEO Crosswagon Q4
                      Продавам Алфи на части!

Comment

Не става въпрос, че не може и с по-високи гуми, но има различен ефект при различните автомобили, в зависимост от офсета на джантите и състоянието на окачването. Затова производителят е препоръчал 185/65/15. Другото си е на собствена отговорност и принципа проба-грешка. Надявам се че помагаме с нещо на колегата leanlow.

Comment

Колеги, 185/65/15 значи 621,5 мм общ диаметър на гумата по каталог. Според мен, дори при по широка гума, ако общият диаметър клони към това число, няма да има проблем. Разбира се отклонението в широчината трябва да е в рамките на разумното.
                          Last edited by hysterics; d.m.y г., 13:28.

Comment

слагай не го мисли толкова

и 195/65/15 са перфектните гуми особено за зимата.
                            И НЕ ОПИРАТ!
                            разликата в диаметъра примерно с 205/55/16 е 3мм
                            ALFA 156 1.9JTD '98
                            ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

Че аз и с летни карам с по широки задни......иначе сега сефте чувам че 15ки може да опират, чак съм изненадан......
                              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                              X